Infolinka: 0918 854 744
Doprava nad 99 € zadarmo + darček

Káva

Na svete poznáme približne 60 druhov kávovníka. Avšak na prípravu kávy sa používajú kávové bôby výhradne z dvoch z nich, a to Coffea Arabica (Arabica) a Coffea Canephora (Robusta). Z celosvetového zberu patrí Arabike približne až 70%, Robuste 25% a zvyšných 5% ďalším menej známym druhom kávovníka. Čím je nadmorská výška pestovania kávy vyššia, tým je káva aromatickejšia. Káva kvality Arabica je jemná, voňavá a mierne kyslá. Robusta je silnejšia a viac horká.
 
Hlavné oblasti pestovania kávy sa sústreďujú najmä do troch regiónov: Južnej a Strednej Ameriky (hlavne Brazília, Kolumbia, Kostarika); Východnej Afriky (Etiópia, Keňa a Tanzánia) a Pacifickej oblasti (ostrovy Jáva, Sumatra, Nová Guinea a Austrália). Kávové zrná sú po ručnom zbere zelenej farby. Svoju gaštanovohnedú farbu získava po pražení na 200°C – 300°C, pričom počas praženia stratia zrná až 20% svojej hmotnosti.
 
Ak je káva podávaná spoločne s alkoholom, nie je vhodné ponúkať digestív. Káva sa pripravuje 4 základnými spôsobmi, a to sparením, zalievaním, prefiltrovaním a prekvapkávaním.
Značky
Krajiny pôvodu
Objem
Položky 1 - 12 z 12
Položky 1 - 12 z 12